چرا رزین پلی یورتان خشک میشود؟
چرا رزین پلی یورتان خشک میشود؟
Blog Article
رزین های آلکید ترکیبی از ترموپلاستیک ها هستند که حین حرارت دادن اسیدهای دوتایی و پلی هیدریک ها ایجاد می شوند. از مهم ترین ویژگی های این ماده می توان به برخورداری از مقاومت شیمیایی بالا، خصوصیات حرارتی و خصوصیات الکتریکی اشاره نمود.
دوام: رزین های پلی یورتان به دلیل دوام استثنایی خود شناخته شده اند و برای کاربردهایی که نیاز به طول عمر و مقاومت در برابر سایش دارند مناسب هستند.
پلییورتان معمولاً تا زمان طولانیتری نسبت به مواد دیگر مانند چوب یا فلز مقاوم به تخریب است.
یکی از رایج ترین رزینهای مورد استفاده در رنگهای محلول در آب رزین اکریلیک می باشد.این نوع رزین یک لایه نازک و ضد آب بر روی چوب به وجود می آورد.نوع دیگری از رزین اکریلیک به نام رنگ لاتکس دارای دو ویژگی هستند که آن را موادی بسیار مناسب برای چوب کرده است.بسیار جالب است بدانید لایه نازکی که این رزین تشکیل می دهد مانع نفوذ آب و رطوبت می شود اما هنگامی که بخواهید با دستگاه بخارشور سطح را تمیز کنید مقاومت زیادی ندارد.
رزینها سبب افزایش نمایش بیشتر چسبندگی رنگ را به زیرلایه (مانند چوب، فلز یا بتن) شده و از رنگ در برابر پوسته شدن یا جدا شدن از سطح محافظت می کنند.
– سیستم پخت؛ به منظور شروع و تسریع واکنش شبکه ای شدن، در دمای محیط یا دمای بالا
یادتان باشد که هر سطحی که در حال ترمیم آن هستنید باید عاری از آلودگی باشد. همچنین قبل از اعمال رزین باید سطح نمره گذاری بشود.
تطبیق پذیری: طیف گسترده ای از فرمول ها و روش های فرآینددهی، سفارشی سازی رزین های پلی یورتان را برای رفع نیازهای خاص امکان پذیر می کند.
انواع رزین پلی یورتان
در اواخر سال ۱۹۸۰ تعدادی از دانشمندان شیمی، ساختار و مورفولوژی سطح پلیاورتانها را مورد بررسی قرار دادند و به تدریج روشهای جدید پوشش دهی سطح به همراه پیوندهای مواد دیگر به سطح پلیاورتانها، با هدف بهبود سازگاری با خون ابداع شد.
پلی یورتان انعطافپذیری و نرمش بیشتری نسبت به اپوکسی دارد که این قابلیت آن موجب شده مقاومت بیشتری در برابر خط و خش، پوسیدگی و ساییدگی داشته باشد.
قطعا هر رزینی از هر خانواده ای همچون اپوکسی و پلی یورتان میتواند خواصی مختلفی با توجه به نوع کاربری خود داشته باشند.
استرها به اسید و الکل تجزیه میشود و پیوندهای اورتانی در نتیجه تخریب شدن به کربامیک اسید و الکل هیدرولیز میشود.
این کاربرد به بهبود کارایی و کاهش وزن خودروها کمک میکند.